De Schiffart motorjachtcharter verhuurt ook RIB’s

Primeur voor Fries bedrijf: RIB Rental

De Schiffart motorjachtcharter verhuurt ook RIB’s

Schiffart RIBTERHERNE (NL) – Waterrecreanten die actie willen kunnen het nu krijgen. De Schiffart Yachtcharter in Terherne, verhuurder van luxe motorjachten, heeft drie zogenaamde RIB’s aangeschaft. Deze worden, net als de motorboten, zonder kapitein verhuurd, maar de bestuurder moet wel over een vaarbewijs beschikken en verantwoordelijkheid tonen.

RIB staat voor Rigid Inflatable Boat, een opblaasboot met een harde bodemsectie en een vaste stuurstand. RIB’s zijn van origine snelle professionele werk- en reddingsboten, maar ze worden steeds vaker ingezet in de recreatievaart. Onder andere op de Waddenzee, vanuit Harlingen en Lauwersoog worden tochten met deze snelle boten gehouden, maar dan met een schipper.

Zelf varen
Schiffart RIB KneeboardArend en Gisela de Schiffart in Terherne geven gehoor aan uitkomsten van toeristische onderzoeksinstituten en toeristenbureaus dat de watersport in Friesland weinig faciliteiten biedt aan vakantiegangers die van veel actie houden en voor een korte tijd een snelle boot willen huren.
“Denk aan waterskiërs en spelevaarders. Dat hoeven niet perse jonge mensen te zijn. Er zijn ook veel jonge senioren die tijdens hun vakantie of in hun vrijetijd heel actief zijn, bijvoorbeeld mountainbikers en kitesurfers. Die gaan echt niet in een sloep door Friesland toeren, maar gaan liever even sportief varen met een opblaasbare funband of wakeboard. De trend is vaker kort op vakantie, maar wel veel beleven. Aan die trend beantwoorden wij met snelle, zeer wendbare RIB’s die met gemak een snelheid halen van 70 km per uur. Dat is echt kicken.”
Geschikte vaargebieden zijn de snelvaarbanen van het Sneekermeer, Heegermeer en het Tjeukemeer en het IJsselmeer. De Schiffart’s powerboaten kunnen per dag gehuurd worden of langer in combinatie met een bungalow of een motorjacht. De dagprijs ligt tussen tussen € 175,- en de  € 285,-.

Made in Italy
De Schiffart laat zijn boten speciaal maken bij Joker Boats in Italië. Van dit merk is De Schiffart Watersport, een zusterbedrijf van Yachtcharter, dealer. Het speciale heeft betrekking op de optimalisering van de veiligheid en de kleurstelling, zwart met een oranje bies. De boten zijn 5, 5,50 en 6,50 m lang, hebben buitenboordmotoren van het merk Yamaha van respectievelijk 50, 60 en 115 pk, een topsnelheid van 50, 60 en 70 km per uur en bieden 6 tot 10 personen een comfortabele zitplek. “Het zijn eigenlijk custom built RIB’s, mooier en sneller dan de standaarduitvoeringen.”

AfdrukkenE-mail